ОДКБ ЙДЕ У КАЗАХСТАН. ЯК РОСІЯ ПРИБОРКУЄ КРАЇНИ ПОСТРАДЯНСЬКОГО ПРОСТОРУ

Рада колективної безпеки Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) вирішила направити до Казахстану миротворчі сили.

Про це 6 січня ц.р. повідомив «Інтерфакс-Україна».

«Радою колективної безпеки ОДКБ схвалено рішення про направлення Колективних миротворчих сил ОДКБ до Республіки Казахстан на обмежений за часом період з метою стабілізації та нормалізації обстановки в країні», — повідомили у прес-службі ОДКБ.

Раніше на сайті Кремля з’явився текст заяви голови Ради колективної безпеки ОДКБ – прем’єра Вірменії Нікола Пашиняна про рішення направити до Казахстану миротворчі сили ОДКБ.

«У зв’язку зі зверненням президента Республіки Казахстан Касим-Жомарт Токаєва та через загрозу національній безпеці та суверенітету Республіки Казахстан, викликаної, зокрема, втручанням ззовні, Рада колективної безпеки ОДКБ відповідно до статті 4 Договору про колективну безпеку схвалила рішення направити Колективні миротворчі сили ОДКБ у Республіку Казахстан на обмежений за часом період з метою стабілізації та нормалізації обстановки у цій країні», — йдеться у заяві, текст якої розміщено на сайті Кремля.

Згідно з офіційними даними, загальна чисельність миротворчих сил Організації Договору про колективну безпеку – близько 3 600 осіб. Ці контингенти призначені для участі у миротворчих операціях ОДКБ. Для комплектування миротворчих сил країни – учасниці організації відповідно до свого національного законодавства виділяють на постійній основі миротворчі контингенти.

Миротворчі контингенти держав-членів ОДКБ – спеціально підготовлений військовий, міліцейський (поліцейський) та цивільний персонал, а також сили та засоби, що надаються країнами – учасницями організації миротворчих сил ОДКБ.

До ОДКБ входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія та Таджикистан.

 

Поделиться публикацией