«ОДЕСЬКИЙ АВІАЦІЙНИЙ ЗАВОД» ПРОДОВЖУЄ РЕМОНТ І МОДЕРНІЗАЦІЮ УЧБОВО-ТРЕНУВАЛЬНИХ ЛІТАКІВ AERO L-39 ALBATROS

Державне підприємство «Одеський авіаційний завод» продовжує ремонт і модернізацію учбово-тренувальних літаків Aero L-39 Albatros Повітряних Сил ЗС України до версії L-39M1.

Про це 24 грудня ц.р. повідомив портал Ukrainian Military Pages

Черговий L-39M1 здійснив випробувальний політ 22 грудня, про що повідомляє одеське видання «Думская». Державне замовлення на цей рік передбачав ремонт і модернізацію всього двох літаків, але, через проблеми з поставками обладнання від суміжників, випробувальний процес довелося відкласти на кінець року.

Одну «Елку» завод вже передав військовим у листопаді.

Варіант L-39M1 – це перший етап модернізації учбово-тренувального літака Л-39 (прийнятий на озброєння ЗСУ в 2009 році). Модернізація полягає у переобладнані базового двигуна АІ-25ТЛ літака у профіль АІ-25ТЛШ, який на 10% покращує динамічні параметри й позитивно впливає на льотні та злітно-посадкові характеристики літака, також вдосконалюються бортові засоби об’єктивного контролю шляхом збільшення їхньої інформативності та створення автоматизованої системи обробки польотної інформації, що покращує якість підготовки.

Існує також другий етап модернізації – варіант L-39M, що обладнаний бортовим тренажерним комплексом БТК-39, який в польоті імітує реальні системи прицілювання та застосування авіаційних засобів ураження бойових літаків МіГ-29 і забезпечує відповідне інформаційне поле в кабіні літака. Ця версія літака була прийнята на озброєння ЗС України у 2015 році.

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией