ОБОРОННО-ПРОМИСЛОВИЙ СЕКТОР ПРАКТИЧНО НЕ МАЄ СВОГО ФАХОВОГО ЗАКОНОДАВЧОГО ПОЛЯ – ІГОР ЧЕПКОВ

 

Чинні вузько спеціалізовані закони не регулювання у цілому економічні, майнові, виробничі відносини у сфері ОПК. Таку думку висловив начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ полковник Ігор Чепков під час виступу на 1V Міжнародній науково-практичної конференції “Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки», яка проходила у рамках Міжнародної виставки «Зброя та безпека-2017».

За його словами, існують закони про особливості управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловій сфері. А також  є закони, які регламентують заходи державної підтримки у суднобудівній галузі, щодо бронетехніки, щодо підтримки боєприпасної галузі тощо. Але у силу свого внутрішнього змісту впливу на ситуацію у ОПК вони не вчиняють, вважає аналітик.

«Загальні засади промислової політики та специфічні особливості виробництва ОВТ на сьогоднішній день в українському законодавстві не визначені. І це висуває на порядок денний питання про розроблення та прийняття низки законопроектів: про оборонно-промисловий комплекс, про створення виробництва ОВТ, який вже кілька років знаходиться у парламенті, і, на жаль, перспектив його прийняття не спостерігаємо», — констатував начальник НДІ ОВТ ЗСУ.

Ігор Чепков наголосив: при розробці цих законопроектів принципово добитися концептуальної єдності всіх законодавчих актів, які регулюють діяльність оборонно-промислової сфери, бо це значною мірою полегшить узгодження підзаконних актів, які складають сутність військово-технічної та оборонної політики.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->