НІМЦІ ТА ІТАЛІЙЦІ СПІЛЬНО ВИГОТОВЛЯТИМУТЬ НОВІ ТАНКИ І БМП

Італійська компанія Leonardo SpA та німецька Rheinmetall AG домовилися створити спільне підприємство з виробництва військових бойових машин у Європі. Про це компанії повідомили 15 жовтня.

Відтепер Leonardo Rheinmetall Military Vehicles виготовлятиме нові танки і БМП для італійської армії. Підприємство зі штаб-квартирою в Римі розробить новий основний бойовий танк для Італії та бойову машину Lynx.

«Ми створюємо нового важковаговика в європейському виробництві танків», – заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер. Компанії володітимуть однаковими частками Leonardo Rheinmetall Military Vehicles. Розподіл праці теж становитиме 50/50, при цьому 60% робіт виконуватиметься в Італії, йдеться в релізі.

Leonardo і Rheinmetall оголосили про план створення підприємства у липні ц.р. Виробництво буде зосереджено в Ла Спеції, що на півночі Італії, де Leonardo вже має завод.

Головним завданням LRMV є розробка та виробництво основного бойового танка для італійської армії на заміну танкам Ariete. Планується, що бойову машину буде створено на базі перспективного німецького танка KF51 Panther.

Очікується, що підприємство вироблятиме бойові машини піхоти Lynx. На базі цієї бронемашини також планується створення самохідної зенітної установки з модулем Skyranger розвідувальної та протитанкової модифікації. Після задоволення запитів італійської армії у переозброєнні планується експортне виробництво бронетехніки.

Поделиться публикацией