НІМЕЧЧИНА БУДЕ ПІДТРИМУВАТИ УКРАЇНУ ОЗБРОЄННЯМ ТА СПРИЯТИМЕ ВПРОВАДЖЕННЮ НОВИХ АНТИРОСІЙСЬКИХ САНКЦІЙ — МІНІСТР ЕКОНОМІКИ ФРН

Німеччина буде підтримувати Україну озброєнням, сприятиме впровадженню нових антиросійських санкцій у світі і ухвалюватиме рішення, які матимуть вплив на економіку РФ.

Про це 12 травня ц.р. повідомив «Лівий берег», посилаючись на заяву міністра економіки ФРН Роберта Габека на брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

«Підтримка українців буде не тільки фінансовою, ми готуємось відбудовувати Україну ще кращою, ніж вона була», – пояснив він.

Габек додав, що після перших тижнів війни сила українського спротиву стала очевидною. Він також зазначив, що Україну та Німеччину обʼєднують спільні європейські цінності.

«Ми очікуємо, що Україна виконає всі умови (вступу до ЄС. – Ред.), ми будемо творити це повільно, у нас є правила вступу до ЄС. Але цей шлях повинен бути пройдений повністю. Є країни, які довго чекають вступу до ЄС, і недопустимо, щоб ми давали обіцняки і не виконували їх», – сказав міністр.

Поделиться публикацией