НІМЕЦЬКИЙ БУНДЕСВЕР ЗМУШЕНИЙ ЗАСТОСОВУВАТИ НА НАВЧАННЯХ ЗВИЧАЙНІ АВТОМОБІЛІ

Німецький Бундесвер змушений застосовувати на навчаннях звичайні автомобілі замість бойових машин піхоти через несправність здебільшого бронетехніки.

Про це 30 січня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на  німецьке видання Bild.

 

Як пише видання, тільки 19,1% бойових машин піхоти «Пума» знаходиться в стані бойової готовності. Причиною несправності даної БМП, що вже отримала в німецькій армії прізвисько «проблемна дитина», є банальний брак запчастин і складність в обслуговуванні.

 

Проблема нестачі БМП відбивається і на навчальному процесі Бундесверу. Через відсутність справної бронетехніки німецькі офіцери змушені шукати альтернативні варіанти, найчастіше Використовуючи замість БМП звичайні автомобілі. Уже з’явилася рекомендація німецького військового відомства, що пропонує розглянути «інноваційні тренувальні опції».

 

«Інші транспортні засоби використовуються для тренування посадки і висадки», — заявили в Міністерство оборони ФРН.

 

Як пише Bild, Фактично це означає, що мотопіхотні підрозділи, а які не мають достатнього для тренувань кількості БМП «Пума», Повинні замість них використовувати звичайні автомобілі.

 

У 2023 році до Німеччини переходить командування силами швидкого реагування НАТО: бундесвер обіцяв додати до них мотопіхотну бригаду з 40 БМП «Пума» в складі. Нова Бронетехніка повинна надійти у війська до кінця 2021 року, проте наголошується, що в разі плачевного стану новітньої БМП «Пума» німецьким солдатам доведеться пересідати назад на БМП «Мардер», що стоять на озброєнні Бундесверу з 1971 року.

 

Поделиться публикацией