НІДЕРЛАНДИ ВИДІЛИЛИ ДЕСЯТКИ МІЛЬЙОНІВ НА FPV ТА МОРСЬКІ ДРОНИ ДЛЯ УКРАЇНИ

Нідерланди виділили 60 мільйонів євро на закупівлю ударних БАК для України, включно з морськими дронами та FPV-безпілотниками. Про це повідомили в Міністерстві оборони Нідерландів.

Зокрема 17,5 мільйонів підуть на морські дрони, які Сили оборони використовують для ударів по російським військовим об’єктах у Чорному морі. У відомстві зазначили, що у такий спосіб своїм фінансуванням вони підтримують український бізнес, який виготовляє БПЛА.

Також у Міноборони вважають, що інвестиції у дрони є важливими для Нідерландів, оскільки це розвине промислове співробітництво між країнами, а отриманий досвід із використання на полі бою допоможе власним збройним силам.

Інша частина суми призначена для двосторонніх поставок безпілотників різних типів і закупівлю у нідерландської промисловості.

 

Нагадаємо, що в кінці травня Нідерланди оголосили про додаткову військову допомогу Україні на 175 мільйонів євро. Кошти виділять на протиповітряну оборону. Крім того, Нідерланди передадуть Україні додаткові бойові броньовані машини піхоти YPR-765, які оснащені станціями дистанційного керування озброєнням. Збройні сили України вже отримали понад дві сотні цих БМП.

Поделиться публикацией