НТУУ КПІ ВПЕРШЕ ПРОВЕДЕ 14 травня 2019 р. КОНКУРС ОБОРОННИХ ТЕХНОЛОГІЙ – ЗГУРОВСЬКИЙ

14 травня 2019 р. на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (НТУУ КПІ), вперше окремо буде проведена оборонна панель як окремий відкритий конкурс оборонних технологій.

Про це ІА «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив ректор НТУУ КПІ, голова Наглядової ради ДК «Укроборонпром», академік Національної академії наук України Михайло Згуровський.

За його словами, на конкурсі, що проводитиметься як окремий, самостійний напрям роботи вже відомої у світі платформи НТУУ КПІ Sikorsky Challenge, розглядатимуться інноваційні проекти оборонного значення, а серед учасників будуть конструкторські бюро, науково-дослідні інститути і підприємства ДК «Укроборонпром», Ліги оборонних підприємств України, Національної академії наук України, Державного космічного агентства України, а також низки академічних установ та університетів. Він додав, що лише тільки НТУУ КПІ веде близько 30 проектів оборонного та подвійного призначення.

М.Згуровський поінформував, що відбір та оцінка проектів здійснюватиметься спеціально створюваною Експертною комісією, до якої увійдуть представники спеціальних експортерів та фахівці різних напрямків створення та виробництва ОВТ, при цьому подача проектів відбуватиметься електронним шліхом, через сайт Sikorsky Challenge.

Ректор НТУУ КПІ, голова Наглядової ради ДК «Укроборонпром» зазначив, що замовниками переможців та інших проектантів зможуть стати вітчизняні та іноземні виробники озброєнь і військової техніки (ОВТ), підприємства ДК «Укроборонпром» та Ліги оборонних підприємств України, а також ДІФКУ – Державної інвестиційної фінансово-кредитної установи.

М.Згуровський також повідомив, що 14 травня 2019 р. відбудеться безпосередньо демонстрація найкращих проектів і визначення інвесторів, а також презентуватиметься програма НТУУ КПІ з розвитку критичних технологій і досвід університету у здійсненні перепідготовки фахівців ОПК.  Крім того, за його словами, в цей день в рамках конкурсу також відбудеться презентація сучасних рішень проектування для підприємств ОПК — учасників заходу. Він додав, що очікується відібрати близько 25 перспективних проектів.

Ще до конкурсу у роботі Sikorsky Challenge брали участь 5 підприємств ДК «Укроборонпром» та 2 підприємства Державного космічного агентства України.

Згідно з інформацією повідомив керівника платформи Sikorsky Challenge Володимира Гната, оцінки стартапів та технологій відбувалисяся за критеріями: «ідея», «проведені випробування», «наявний прототип», «дрібна серія», «діючий бізнес/серійне виробництво».

А проекти створення безпілотного авіаційного комплексу та у галузі кібер безпеки вже були підтриманні інвесторами.

Поделиться публикацией