НОВІ АЙЛЕНДИ ДЛЯ ВМС БУДУТЬ У 2021 РОЦІ

В ході робочої зустрічі між представниками Військово-Морських Сил Збройних Сил України та Берегової охорони США стало відомо, що патрульні катери типу Island для ВМС ЗС України будуть у 2021 році.

Про це 30 січня ц.р.повідомив Український міліарний портал, посилаючись на  прес-центр Командування ВМС ЗС України.

Зараз на патрульних катерах проводиться оновлення та модернізація систем, очікуваний термін завершення робіт та готовності прийняти екіпажі – кінець 2020 року.

У Командуванні ВМС ЗС України озвучують наміри відправити майбутні екіпажі катерів на навчання до США на початку 2021 року.

«Отримання катерів процес тривалий та потребує як оновлення і модернізацію обладнання катерів, так і підготовку екіпажів. Ми очікуємо, що до кінця 2020 року катери будуть повністю готові до прийому екіпажів, які ми відправимо на підготовку на початку 2021 року», –  розказав начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук.

Попередньо, перші два катери увійдуть до складу Військово-Морських Сил ЗС України у травні 2021 року, наступний – з невеликим інтервалом.

Нагадаємо, що США передадуть за програмою «Надлишкового оборонного обладнання» Військово-Морські Сили ЗС України ще три катери типу Island від Берегової охорони США.

Спочатку планувалось, що для ВМС ЗС України перші два будуть передані у 2020 році, а ще один у 2021-у.

Це будуть патрульні катери USCGC Ocracoke (WPB-1307), USCGC Washington (WPB-1331) та USCGC Kiska (WPB-1336), які раніше були в складі Берегової охорони США.

Делегація ВМС ЗС України вже оглянула ці катери наприкінці жовтня 2019 року, з висновками, що вони перебувають у гарному технічному стані.

На два переданих катери “Слов’янськ” та “Стробільськ” для забезпечення виконання функцій за призначенням будуть встановлені стволи та автомати з 25-мм спареної артилерійської установки 2М-3М.

Комендори патрульних катерів вже проходять підготовку по цим артустановкам у Навчальному центрі ВМС ЗС України.

Очікується, що гармати будуть встановлені на лафети від артилерійських установок MK-38 Mk.0 котрі були на катерах типу Island.

Комендори катерів Слов’янськ та Старобільськ проводять вивчення частин і механізмів автомату 110-ПМ артустановки 2М-3М

В майбутньому в ході модернізації катерів це озброєння може бути замінене на більш сучасне вітчизняного або західного виробництва.

 

Поделиться публикацией