НОВІТНІ ЗРК В РФ ПРОЙШЛИ МОРСЬКУ ПЕРЕВІРКУ

Новітні російські зенітні ракетні комплекси «Бук-М3» пройшли морську перевірку. В ході маневрів в Криму, які пройшли навесні цього року, сили ППО відбили масований повітряний удар над морем.

Про це 9 червня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

За даними ЗМІ РФ, результати навчань підрозділів протиповітряної оборони відкривають нові можливості щодо забезпечення національної безпеки країни. Маневрені групи зенітних комплексів при необхідності зможуть створити непроникний купол від крилатих ракет і безпілотників на будь-якому напрямку.

Розробники переконують, що «Бук-М3» — найсучасніша зенітна система середньої дальності, за своїми характеристиками не має зарубіжних аналогів. Завдяки сучасним радарах і боєприпасів максимальна дальність модернізованого комплексу зросла з 40 до 70 км, а висота ураження цілей — до 35 км. Це зробило нові «Буки» ефективним засобом боротьби з крилатими ракетами. Складність з такими засобами нападу полягає в тому, що через відносно невеликих розмірів їх важко виявити. Як правило, вони з’являються на радарах приблизно за 50 км, коли у розрахунків систем ППО залишається дуже обмежений час на реакцію.

З новими ракетами і модернізованими вузлами кожна пускова тепер може вести вогонь по чотирьом повітряним об’єктів, а дивізіон «Бук-М3» — працювати одночасно по 36 цілям.

Крім того, повідомляється, що у дивізіону «Бук-М3» тепер в три рази більше готових до старту ракет, ніж у «Буків» попереднього покоління. Кожна самохідна установка несе шість боєприпасів, ще дванадцять знаходяться на транспортно-заряджає машині (ТЗМ), з якої можна вести вогонь по зовнішньому целеуказанию.

Поделиться публикацией