НОВА СТАТТЯ ЛАВРОВА ЯК ПРОДОВЖЕННЯ СПЕЦОПЕРАЦІЇ РФ — ГЛАВКОМ НАДАВ ГОЛОВНІ ТЕЗИ

Міністр закордонних справ РФ, а за фактом – представник злочинного путінського режиму, Сергій Лавров поклав на Захід відповідальність за відсутність перемир’я з Україною і закликав «грати чесно».

Про це він написав у статті для російського пропагандистського видання «Известия», яку розібрав «Главком».

«Колективному Заходу зі світу ілюзій варто було б повернутися на землю. Інсценування, скільки б їх не продовжували, не спрацюють. Настав час грати по-чесному, не за шулерськими правилами, а на основі міжнародного права», – сказав Лавров.

Глава МЗС країни-агресорки, що напала на Україну, нагадує світу про принцип суверенної рівності держав. «Чим раніше всі усвідомлять безальтернативність об’єктивних історичних процесів формування багатополярного світу на основі поваги до фундаментального для Статуту ООН і всього світопорядку принципу суверенної рівності держав, тим краще», – заявляє Лавров.

«Якщо ж члени західного альянсу не вміють жити згідно з цим принципом, не готові вибудовувати універсальну архітектуру рівної безпеки і співпраці, то нехай дадуть усім іншим спокій, нехай припинять насильно заганяти в свій табір погрозами і шантажем тих, хто хоче жити своїм розумом, нехай насправді визнають за самостійними країнами, що поважають себе, право на свободу вибору», – написав Лавров, додавши, що це і є «демократія – на ділі, а не розіграна на кривозбитих політичних підмостках».

Судячи з його слів, знищуючи Україну і вбиваючи тисячі мирних мешканців, Росія домагається «припинення кричущої дискримінації та геноциду росіян та усунення роками створюваних США та їх сателітами на території України прямих загроз безпеці Російської Федерації».

Поделиться публикацией