«НЕПТУН» БУДУТЬ РОЗРОБЛЯТИ ДЛЯ ПС ЗСУ

Міноборони України та КБ «ЛУЧ» підготували угоду на розробку авіаційної версії ракети Р-360 комплексу РК-360МЦ «Нептун» для авіації Повітряних Сил ЗСУ.

Про це розказав Генеральний конструктор КБ «ЛУЧ» Олег Коростельов в інтерв’ю для Security talks.

Перспективними носіями нової ракетної зброї називають фронтові бомбардувальники Су-24М.

Цей тип літаків вибраний не випадково, оскільки окрім носія його системи можуть забезпечити цілевказання.

У нас вже складені договірні документи по цьому напрямку з Міністерством оборони, з нашим генеральним замовником, – сказав у розмові Генеральний конструктор.

Воно є одним з ефективних, тому що це одразу збільшить дистанцію роботи цього комплексу, – додав Олег Коростельов

Ще у 2018 році про необхідність створення модифікації протикорабельної ракети «Нептун», яка дозволяє застосування її з повітряних носіїв, озвучив голова правління “«Українського мілітарного центру» Тарас Чмут.

На другому місці я би все ж таки робив ставку на авіацію і авіаційну ракету. Оскільки, у нас є Су-27, у нас є Су-24, які можливо довести під протикорабельну зброю. І у нас на сьогодні немає надводних сил, які могли би розмістити таку зброю, – аргументував Тарас Чмут.

За його словами, модернізація фрегата «Гетьман Сагайдачний», яка б дозволила розміщення на ньому ПКРів це «складний і недешевий» процес.

Зараз РК-360 МЦ «Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіелектронній протидії противника.

 

Поделиться публикацией