НЕОБХІДНО АКТИВІЗУВАТИ РОБОТУ ЩОДО ВВЕДЕННЯ В ДІЮ ПРОТИКОРАБЕЛЬНОЇ РАКЕТИ — БАДРАК

Необхідно активізувати роботу щодо введення в дію протикорабельної ракети. Це один із тих психологічних чинників, які повинні всерйоз впливати на політику Кремля на цій ділянці. Такою інформацією поділився директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак в інтерв’ю «Апостроф» 30 червня ц.р.

Експерт також додав, що ця ракета розробляється в Україні. «Більше того, відбулися досить успішні стрільби, зараз все просувається до державних випробувань. І тут бере участь ціла команда підприємств під керівництвом, не побоюся цього слова, вже легендарного київського конструкторського бюро «Луч», яким розроблена ціла лінійка ракет», — наголосив В.Бадрак.

«Найцікавіше, що в перспективі може з’явитися й крилата ракета більш серйозної дальності — до 1500 км — але для цього Україні потрібно було б отримати дозвіл з боку Міжнародного режиму контролю за ракетними технологіями, вдало провести переговори на міжнародному рівні», заявив директор ЦДАКР.

 

«Особливо в контексті появи інформації щодо ПКР (протикорабельної крилатої ракети), яка в Україні створюється і яка може вже наступного року з’явитися. Це надпотужний мобільний наземний засіб, який може використовуватися для берегової охорони, вона може на відстані 280-300 км вражати будь-які кораблі. Безумовно, це все дуже турбує російську сторону», — підсумував В.Бадрак.

Поделиться публикацией