НГУ ОБРАЛА FLY EYE У ЯКОСТІ БЕЗПІЛОТНИКА ДЛЯ ГВАРДІЇ

Національна гвардія України (НГУ) обрала у якості безпілотного авіаційного комплексу (БАК) гвардії Fly Eye.

Про це агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив представник оборонно-промислового комплексу України.

За словами співрозмовника «ОПК», БАК Fly Eye польського походження, але фактично став українським виробом після укладання відповідних угод. Зокрема, повідомлялося, він з’явився у ході багаторічної роботи українських приватних оборонних підприємств, інтегратором якої виступило ПАТ «ЧеЗаРа», та польського приватного виробника оборонної продукції компанії WB Electronics SA., що входить до групи компанії WB Group. У листопаді ц.р. БАК поля бою Fly Eye було прийнято на озброєння в Збройні сили України. Він призначений для ведення повітряної оптико-електронної розвідки об’єктів та рухомих сил противника у видимих та інфрачервоних діапазонах довжин електромагнітних хвиль. Зокрема, тривалість польоту БАК 2 – 3 години, а дальність польоту відстань – до 50 км.

Водночас, фахівці галузі зазначають, українсько-польський Fly Eye за технологічним функціоналом дорівнює вітчизняному БАК «Фурія», однак коштує в 4 рази дорожче за «Фурію».

До того ж, у 2017 році було виконано два державні контракти на поставку безпілотних авіаційних комплексів “Фурія”: один — для Міноборони (комплекс оптоелектронної та артилерійської розвідки), другий — для СБУ (комплекс радіоелектронної розвідки). Зокрема, як повідомляв Національний промисловий портал, для МОУ було відвантажено понад 10 комплексів безпілотних авіаційних комплексів А1-СМ “Фурія” з трьох апаратів кожен.

Поделиться публикацией