НА ХАРКІВЩИНІ РОЗГОРНУТО БРИГАДУ ТРО ОСОБОВИЙ СКЛАД ЯКОЇ ЗАРАЗ ПРОХОДИТЬ НАВЧАННЯ

На Харківщині розгорнуто бригаду тероборони особовий склад якої зараз проходить навчання та бойове злагодження.

Про це 12 квітня ц.р. повідомив портал АрміяInform.

Цієї суботи командування Харківської окремої бригади територіальної оборони застосувало широкий спектр форм і методик для підготовки українських захисників.

Так, практичні заходи проводилися в різних куточках Харківщини в місцях розташування підрозділів військової частини за розпорядженням командувача військ Оперативного командування «Схід» генерал-майора Олександра Нестеренка. У них взяли участь близько 3500 військовослужбовців, воїнів-резервістів і військовозобов’язаних.

“Як кажуть, багато професіоналізму не буває, — каже командир бригади підполковник Андрій Бородін. — Тим більше коли біля наших кордонів така дуже складна ситуація. Тож у цей непростий час наші резервісти знайшли час, щоб відпрацювати завдання за призначенням. Прийшли за першим викликом, бо є справжніми патріотами та найкращими з найкращих мешканців регіону”.

Він уточнив, що цього разу до заходів на командних пунктах, загальновійськових полігонах чи тактичних полях широко залучили воїнів оперативного резерву І та ІІ черг. Це означає, що серед хлопців і дівчат було чимало осіб з бойовим досвідом. Тому вони охоче поділилися своїми таємницями, як перемогти ворога.

Зокрема, весь командний склад Харківської окремої бригади ТрО залучався до тренування зі штабами батальйонів. Після цього проведено заняття за єдиним замислом з метою підготовки до реагування на можливі ризики й загрози з боку агресора. Все це відбувалося в тісній взаємодії з  обласним і районними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки. Тож масштаби практичного вишколу доволі великі.

До речі, процес навчально-бойової роботи на Харківщині перебував під контролем з боку прямих начальників з оперативного командування «Схід». Останні, аби ускладнити ситуацію в зоні відповідальності харківських тероборонців та навчити підлеглих швидко ухвалювати правильне рішення,  надавали різні ввідні.

Основна робота підрозділів була організована в польових умовах.

“Наші хлопці й дівчата вдосконалили свої тактичні навички, навчилися надавати першу домедичну допомогу, під обстрілами противника евакуйовували поранених, навчилися ставити інженерні загородження тощо. Наприкінці навального дня в ході контрольних занять кожного перевірено з основних предметів бойової підготовки. Тож хай пересічні люди далі спокійно відпочивають, а ми прикриємо в разі потреби”, — підсумував командир Харківської окремої бригади територіальної оборони.

Крім того, позапланове розгортання тероборони відбувається і в інших областях країни, зокрема і в областях, що межують з окупованим Кримом. Основними цілями зборів є – удосконалення рівня умінь і практичних навичок командирів та штабів щодо управління підрозділами, підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців щодо виконання визначених завдань на реальних об’єктах. Також, з метою нарощування спроможностей підрозділів тероборони відбуваються тренування щодо контролю населених пунктів, посилення і захисту державного кордону, охорони і оборони визначених об’єктів, боротьби з ворожими ДРГ тощо.

Варто зазначити, що у випадку введення воєнного стану на підрозділи ТРО покладаються завдання: підтримання правового режиму воєнного стану; Охорона та захист державного кордону; Забезпечення умов для надійного функціювання органів державної влади; Охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій; Боротьба з диверсійно-розвідувальними силами та НЗФ.

 

Поделиться публикацией