НА ТЕРИТОРІЇ СЛОВАЧИНИ ВЖЕ ПЕРЕКИНУЛИ ПЕРШІ БАГАТОНАЦІОНАЛЬНІ ПІДРОЗДІЛИ НАТО З СИСТЕМАМИ ППО PATRIOT

На території Словачини вже перекинули перші багатонаціональні підрозділи НАТО з системами ППО Patriot. Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що перекидання продовжиться найближчими днями.

Про це 20 березня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на Startribune.

Відомо, що Німеччина та Нідерланди домовилися направити свої війська, озброєні системами ППО, до Словаччини.Таким чином Альянс посилює свою оборону на Східному фронті після вторгенння РФ в Україну. На території Словаччини формують бойові группи до 2100 осіб з солдатами США у тому числі.

Міністр Словаччини каже, що спочатку системи ППО будуть розгорнуті у місті Сляч у центральній Словаччині, а потім ще у деяких частинах країни для охоплення більшої території захисту.

Також, Надь подякував Німеччині та Нідерландам за їх «відповідальне рішення» фундаментально посилити обороноздатність Словаччини. Водночас, за його словами  «Patriot» не замінять системи протиповітряної оборони С-300, на яку покладалася його країна, назвавши їхнє розгортання «ще одним компонентом для захисту повітряного простору Словаччини».

Поделиться публикацией