НА ПОСАДУ ГЕНДИРЕКТОРА ДК «УКРОБОРОНПРОМ» Є ДВІ КАНДИДАТУРИ

Новим гендиректором Укроборонпрому може стати або виходець із держконцерну, або з Офісу президента.

Про це 7 вересня ц.р. повідомило джерело НВ у фракції Слуга народу.

Гендиректор держконцерну Укроборонпром Айварас Абромавичус найближчим часом залишить посаду за власним бажанням. На його місце розглядаються кандидатури Михайла Морозова і Сергія Тихонова. «Айварас вже три місяці проситься на волю. Він йде за власним бажанням. На його місце розглядаються його заступник з маркетингу та збуту концерну Михайло Морозов і завідувач відділом Головного департаменту з питань національної безпеки і оборони Офісу президента України Сергій Тихонов. Найбільші шанси на призначення у Морозова», — повідомило джерело.

Водночас Ярослав Железняк, нардеп, член фракції Голос, написав у Facebook, що наступником Абромавичуса стане Тихонов — «у 3-му скликанні був нардепом від Наталії Вітренко» (депутат III скликання Верховної Ради, 1998−2002 роки, обраний за списками Прогресивної соціалістичної партії України, — ред.).

Сам Абромавичус підтвердив намір піти з Укроборонпрому: «Так, рівно 2 місяці тому попросив президента звільнити мене від займаної посади, про що я вже казав публічно, зокрема на Радіо НВ», — сказав він.

Айварас Абромавичус очолив Укроборонпром у серпні 2019 року.

 

Поделиться публикацией