НА ОБ’ЄКТАХ ЗСУ ЗАПРОВАДЖУЮТЬ НОВИЙ ПОРЯДОК ОХОРОНИ І ПРОТИДІЇ ПРОНИКНЕННЮ — МІНОБОРОНИ

На військових об’єктах ЗСУ запроваджують новий порядок охорони і протидії проникненню. Про це поінформувало Міноборони України.

«З метою посилення охорони та оборони арсеналів, баз і складів триває внесення змін до організаційно-штатних структур підрозділів охорони. Також запроваджується новий порядок охорони і протидії проникненню на об’єкти Збройних Сил України. Водночас на базах, складах та арсеналах ведеться планова робота з обслуговування боєприпасів, їх переукладка в нову тару», — зазначається у повідомленні військового відомства.

Як заявили в оборонному відомстві, паралельно відбувається відновлення сховищ боєприпасів та ремонтні роботи з поліпшення охорони військових об’єктів.

«Так, протягом цього року за Програмою живучості відновлено 89 сховищ, понад 23 кілометрів огорожі периметру та інженерних засобів охорони, виготовлено понад 5000 одиниць тари для боєприпасів, відремонтовано 3 захищені сховища, встановлено системи захисту від БПЛА тощо. До кінця поточного року планується виконати низку першочергових робіт відповідно до виділених бюджетних асигнувань», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 26 вересня на складі боєприпасів у Калинівці Вінницької області сталася пожежа, яка спричинила серію масштабних вибухів. Осколки від снарядів летіли в будинки жителів населених пунктів, розташованих поблизу. В результаті постраждали дві жінки. Через надзвичайну ситуацію з небезпечної зони були евакуйовані до 30 тис. місцевих жителів.

 

Поделиться публикацией