НА НАВЧАННЯХ У ЗОНІ ООС ВИБУХНУВ МІНОМЕТ: ОДИН ЗАГИБЛИЙ І ВОСЬМЕРО ПОРАНЕНИХ

У ході навчань Об’єднаних сил у Донецькій області вибухнув міномет. Один український військовослужбовець загинув на місці, восьмеро – отримали поранення, повідомили в Державному бюро розслідувань.

 

Як повідомило 14 квітня видання https://dt.ua, за попередньою інформацією, вибух стався близько 11:40 14 квітня, в ході планових навчальних стрільб з міномета калібру 82 міліметри на одному з військових полігонів. Під час вибуху загинув 24-річний старший солдат роти спеціального призначення загону спеціальних операцій. Восьмеро військовослужбовців, що перебували поруч, отримали мінно-вибухові травми різного ступеня тяжкості.

 

Слідчі ДБР провели огляд місця події і слідчі експерименти, допитали очевидців вибуху. Правоохоронці готують клопотання про проведення низки експертиз.

 

Обставини події розслідує територіальне управління ДБР у Краматорську під процесуальним керівництвом військової прокуратури Донецького гарнізону військової прокуратури Об’єднаних сил. Кримінальне провадження зареєстровано за ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу (порушення правил поводження зі зброєю, що спричинило смерть потерпілого й тілесні ушкодження у кількох осіб).

 

6 липня 2018 року на території Рівненського загальновійськового полігону під час навчань вибухнув міномет М120-15 «Молот». В результаті події загинули троє військовослужбовців, ще дев’ять отримали поранення.

 

25 вересня того ж року вибух міномета «Молот» стався в одній з частин у зоні ООС, що стало вже десятим інцидентом за три роки.

Поделиться публикацией