НА ВІЙСЬКОВУ ТЕХНІКУ В 2018 РОЦІ ВИТРАТЯТЬ 16,4 МЛРД ГРН

У 2018 році на розвиток, закупівлю, модернізацію військової техніки, засобів і устаткування виділено 16,4 млрд. грн. Така інформація повідомляється у додатку №3 до Державного бюджету на 2018 рік, опублікованому на сайті парламенту.

Загальна сума фінансування Міністерства оборони у 2018 році становить 86,6 млрд гривень, що  на понад 20% більше, ніж в минулому році. При цьому, з цієї суми витрати на керівництво та військове управління Збройними силами України складають майже 500 млн гривень, а на забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовку військ – 59,8 млрд гривень.

На медичне лікування, реабілітацію та санаторне забезпечення особового складу ЗСУ, ветеранів військової служби та членів їх сімей, ветеранів війни бюджетом передбачено 2,4 млрд гривень. На будівництво і придбання житла для військовослужбовців виділено 857,6 млн гривень.

На підготовку військових фахівців у вищих навчальних закладах, підвищення кваліфікації та перепідготовку військових фахівців і державних службовців, початкову військову підготовку і патріотичне виховання молоді виділяється 2,8 млрд гривень.

На утилізацію боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів складає 534 млн гривень.

Витрати на Міноборони на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави становлять 2,7 млрд гривень.

 

Поделиться публикацией