НА БАЗІ ВІЙСЬКОВОГО ІНСТИТУТУ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ ТА ІНФОРМАТИЗАЦІЇ ВІДКРИТО ПЕРШИЙ КІБЕРПОЛІГОН У ЗСУ

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут розгорнуто навчально-тренувальний комплекс кібербезпеки, який призначений для виявлення, реагування, протидії та попередження кіберзагроз, аналізу та розслідування кіберінцидентів та підвищення якості освітнього процесу. Про це повідомили у пресслужбі ВІТІ.

 

До складу комплексу входять програмно-технічні засоби, ситуаційний центр, комплекс технічних засобів. Кіберполігон налічує 80 автоматизованих робочих місць.

 

На базі серверного кластеру розгорнуто віртуальну інфраструктуру. Вона забезпечує надання базових сервісів, використання системи дистанційного навчання, проведення наукових досліджень, проведення змагань по типу CTF (Capture the Flag) та навчань із забезпечення захисту інфраструктури в кіберпросторі.

 

Доступ до ресурсів комплексу здійснюється через захищений віртуальний канал із використанням двофакторної автентифікації. Це разом із потужним брандмауером та антивірусним програмним забезпеченням гарантує захист внутрішньої інфраструктури від зовнішніх загроз.

 

Науково-педагогічні працівники кафедри пройшли навчання та здобули навички щодо створення, збереження та відновлення конфігурацій типових навчально-тренувальних сценаріїв проведення практичних занять, адміністрування та керування функціями комплексу з робочих місць ситуаційного центру.

Поделиться публикацией