НАЧАЛЬНИК ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ РОЗПОВІВ ПРО ОСНОВНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ І РЕФОРМУВАННЯ ЗСУ

Під час зустрічі зі слухачами Національного університету оборони України імені Івана Черняховського начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук виступив з лекцією на тему «Погляди Генерального штабу на основні напрями розвитку і реформування та пріоритетні завдання Збройних Сил України». Про це повідомляє АрміяInform.

Начальник ГШ ЗСУ зазначив, що головною метою трансформації Збройних Сил є забезпечення їхньої готовності до виконання завдань за призначенням. За його словами, триває робота над різними стратегічними цілями, як-от:

— розвиток системи управління ЗС України на основі принципів і стандартів НАТО;

— удосконалення системи оборонного планування, набуття спроможностей ЗСУ для гарантованої відсічі збройній агресії, оборони держави та участі в підтриманні миру і міжнародної безпеки;

— створення єдиної системи логістики та удосконалення системи медичного забезпечення відповідно до стандартів НАТО;

— професіоналізація та створення необхідного військового резерву ЗС України.

Генерал-лейтенант Сергій Корнійчук наголосив, що особливістю функціонування ЗСУ в нинішніх умовах є одночасно відсіч збройної агресії РФ і здійснення заходів реформування та приведення у відповідність до принципів та стандартів НАТО.

Також під час лекції начальник Генерального штабу ЗСУ розповів слухачам НУОУ про Візію ЗСУ в процесі реформування, розподіл функцій між командуваннями видів (родів) військ (сил) тощо.

Серед основних вимог до випускників НУОУ генерал-лейтенант Сергій Корнійчук, зокрема, назвав знання англійської мови.

Поделиться публикацией