НАЦГВАРДІЯ ОТРИМАЛА КОМАНДНО-ШТАБНУ МАШИНУ НА БАЗІ БРОНЕАВТОМОБІЛЯ “КОЗАК-2”

Підрозділи Національної гвардії України, що несуть службу в зоні проведення ООС, отримали в своє розпорядження новий командно-штабний автомобіль КШМ Р-04К. Новітня розробка створена на базі бронеавтомобіля «Козак 2», виробництва київського НВО «Практика».

Повідомляє Національний промисловий портал.

Повідомляється, що даний передовий пункт керування був створений з урахуванням досвіду бойових дій на Донбасі та сучасних технологічних тенденцій. КШМ Р-04К укомплектований найрізноманітнішими засобами зв’язку – короткохвильовими цифровими радіостанціями та ретранслятором «Motorola», багатодіапазонними цифровими радіостанціями «Harris» та трансивером «Vertex Standard». Супутниковий зв’язок на далекі дистанції створений на базі телекомунікаційного вузла «Cisco».

Командир КШМ – Олег Брідковський стверджує, що можливості машини дозволяють забезпечити захищений зв’язок між різними підрозділами українських сил на відстані понад 400 км.

У будь-який момент екіпаж командно-штабної машини здатний організувати доступ до ресурсів інформаційно-телекомунікаційних мереж підрозділів Міністерства внутрішніх справ та Збройних Сил України, що залучені до проведення операції, на відстані близько 400 кілометрів по закодованому каналу.

Відзначимо, що 15-тонна броньована штабна машина здатна забезпечити захист екіпажу від вогню стрілецької зброї калібром 7,62 мм (Балістичний захист ДСТУ 3975 – ПЗСА-5).

Також вона витримує вибух 6-кілограмової міни під днищем (Протимінний захист STANAG 4569 – 2a, 2b). А завдяки бортовим електричним акумуляторам та виносному генератору, КШМ Р-04К здатна обходитися без електричного живлення декілька діб.

 

Поделиться публикацией