НАТО ПРОДОВЖУВАТИМЕ НАРОЩУВАТИ СВІЙ ВІЙСЬКОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ — СТОЛТЕНБЕРГ

НАТО продовжуватиме нарощувати свій військовий потенціал і використовувати «широку комбінацію різних інструментів» для протидії «російській агресії».

Про це 14 червня ц.р. повідомив Цензор.НЕТ із посиланням на на заяву генерального секретаря альянсу Єнса Столтенберга в інтерв’ю телеканалу CNBC.

Він повторив, що «підхід НАТО до Росії заснований на тому, що ми називаємо двоїстим підходом — на обороні й діалозі».

Генсек зазначив: «Ми зараз здійснили найбільш серйозне посилення нашої колективної оборони з часів закінчення холодної війни і будемо продовжувати зміцнювати її, підтримуючи високий ступінь готовності, нарощуючи кількість військ і збільшуючи оборонні інвестиції».

За його словами, НАТО не буде «дзеркально повторювати те, що робить Росія», але буде «реагувати дуже жорстко і чітко, використовуючи широкий набір різних інструментів», як це робилося в останні роки.

Столтенберг заявив, що НАТО після припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) «не змінило своєї концепції» і не має наміру «розміщувати нові ракети наземного базування, здатні нести ядерну зброю».

«Але ми подбаємо про те, щоб реагувати на нове нарощування озброєнь Росією, зокрема, нарощування ядерної зброї», — наголосив він.

За словами Столтенберга, одночасно зі зміцненням протиповітряної і протиракетної оборони НАТО буде здійснювати контроль над озброєннями — «це частина діалогу з Росією».

Генсек альянсу заявив про важливість санкцій, запроваджених проти Росії. За словами Столтенберга, їхнє застосування слід продовжувати поряд із «більш значною підтримкою близьких партнерів (НАТО. — Ред., таких як Україна і Грузія».

Поделиться публикацией