НАРАЗІ Є НЕОБХІДНІСТЬ НАРОЩУВАТИ СПРОМОЖНОСТІ ВМСУ — ТАРАН

«Хочу наголосити на необхідності зосередження особливої уваги на нарощуванні бойових спроможностей наших військово-морських сил у повній відповідності до стандартів НАТО й відповідно, до схвалених Президентом напрямків. Зокрема, це три складові».

Про це сьогодні 15 червня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на Міністра оборони України Андрія Тарана під час виступу з нагоди призначення на посаду нового командувача ВМС в Одесі.

 

« Перша складова — це забезпечення сучасним корабельним складом з ракетним озброєнням, авіацією, береговими ракетними комплексами, засобами бойового забезпечення та радіоелектронної боротьби. Друга — створення інтегрованої системи висвітлення обстановки та розвідки у ближній морській зоні, систем управління та систем висвітлення підводної обстановки. Третя — це розбудова сучасної системи базування — як на Чорному, так і на Азовському морях. У Міністерстві оборони буде зроблено все необхідне, аби цю програму було реалізовано на практиці», — зазначив Міністр оборони.

 

Андрій Таран також повідомив, що на сьогодні в оборонному відомстві ведуться переговори з іноземними партнерами щодо необхідності надання допомоги та сприяння у втіленні згаданих планів в життя.

 

«Ці переговори я проводив під час моїх нещодавніх візитів до Берліну та Парижу і отримав запевнення іноземних партнерів у підтримці наших прагнень розвивати флот», — додав Андрій Таран.

Поделиться публикацией