НАПРИКІНЦІ 2018 — ПОЧАТКУ 2019 РОКУ ЗСУ ОТРИМАЮТЬ НА ОЗБРОЄННЯ КРИЛАТІ РАКЕТИ

Збройні сили України наступного року матимуть на озброєнні вітчизняну крилату ракету. Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив на відкритті Центру реагування на кіберзагрози 2 лютого.

 

«Ми провели успішні льотні випробування крилатої ракети, … і Україна фактично вже має крилату ракету. Безумовно, її треба доводити, тож роботи будуть продовжені. Я сподіваюсь, що наприкінці року або на початку наступного ми будемо також проводити державні випробування і взяття її на озброєння», — повідомив Турчинов.

У цьому контексті він нагадав, що внаслідок тотального роззброєння, яке відбулось після підписання Будапештського меморандуму, всі крилаті ракети, як були на озброєнні української армії, або знищили, або передали Російській Федерації.

«У нас не залишилося жодної крилатої ракети. Саме тому ці випробування були для нас дуже важливими», — підкреслив секретар РНБО.

В Україні 30 січня відбулися перші льотні випробування нової ракетної техніки — української крилатої ракети наземного базування, яка здатна точно уражати наземні та морські цілі.

Поделиться публикацией