НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ ГРУЗИНСЬКА КОМПАНІЯ ПРИСТУПИТЬ ДО ВИРОБНИЦТВА УДАРНИХ БПЛА

У грузинській компанії Tamm Managment (назва компанії пишеться через одне англійське «e») кореспонденту «Комерсант» підтвердили повідомлення місцевих ЗМІ: найближчим часом ця компанія, яка функціонує на базі Тбіліського авіаційного заводу, (ТАЗ) приступить до виробництва ударних БПЛА. Грузинський дрон вже отримав індекс T-31.

Про це 2 лютого ц.р. повідомив «Комерсант».

Заступник директора Tamm Managment Михайло Рогава в бесіді з «Комерсант» розкрив деякі характеристики Т-31: безпілотник зможе нести ракети і бомби загальною масою 350 кг. Тривалість безперервного польоту — 72 години в розвідувальному варіанті з додатковими паливними баками і 24 години в бойовому спорядженні. Висота — до 6 тис. М.

За словами пана Рогава, Tamm Managment веде переговори з канадською компанією C & C, південноафриканської Paramaunt, італійської Leonardo і іншими виробниками високоякісної оптики для дронів. «Щодо авіоніки ми домовляємося з бельгійської Debicon, а по двигуну зупинили вибір на Rotax», — зазначив співрозмовник «Комерсант».

Відповідаючи на питання «Комерсант» про типах бойового спорядження, Михайло Рогава підкреслив: рішення прийме замовник, в тому числі Міноборони Грузії, але «платформа здатна нести як керовані, так і некеровані ракети будь-яких сучасних видів в межах 350 кг».

Раніше міністр оборони Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Міноборони «готується випробувати сили для виробництва бойових безпілотних апаратів, використовуючи ресурси і можливості вітчизняного ВПК». «У світі лише 20 країн виробляють бойові безпілотники, — нагадав міністр і гордо додав: — Грузія увійде до цього престижного клуб. У нас є відповідний потенціал ». На думку пана Гарібашвілі, було б «злочином» не використовувати в інтересах країни знання, талант і досвід «чудових фахівців», зайнятих в грузинському ВПК.

Міністр мав на увазі в першу чергу ТАЗ, який за радянських часів виробляв знамениті штурмовики Су-25, а також ряд інших виробничих і науково-технічних об’єднань, що функціонують на базі авіаційного заводу: Tamm Managment і Delta. Остання компанія вже кілька років випускає бронемашини «Дідгорі Меомарі», а також розвідувальні дрони. До безпілотним літальним апаратам, виробленим в Грузії, додадуться БПЛА, закуплені Міністерством оборони в Іспанії.

Поделиться публикацией