НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ ВІДБУДЕТЬСЯ ЗМІНА КЕРІВНИЦТВА ДЕРЖАВНОГО КОНЦЕРНУ»УКРОБОРОНПРОМ» – ДЖЕРЕЛО В РНБОУ

Найближчим часом відбудеться зміна керівництва державного концерну»Укроборонпром».

Про це інформаційне агентство «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив представник Ради національної безпеки і оборони України на умовах анонімності. За словами джерела «ОПК», має відбутися реформа ДК «Укроборонпром». «Йдеться про те, щоб виокремити окремі сегменти діяльності оборонної промисловості та надати кожному з них своє життя», — зазначив співбесідник агентства «ОПК».

Представник РНБОУ наголосив, що ключовими завданнями держави у сфері розвитку ОПК визначено корпоратизацію та приватизацію. Головним же досягненням для вітчизняного ОПК, як зазначив фахівець, є те, що «Україна відірвалася від Росії [у питанні залежності від російських комплектуючих до ОВТ], без будь-яких спроб компенсації».

Говорячи про приватний сектор ОПК, він зазначив, що в 2017 році вже понад 50% державного оборонного замовлення (ДОЗ) виконувалось приватними підприємствами та не виключив, що у 2018 році доля приватного ОПК зросте до 60%. «Приватники довели на практиці, що є більш гнучкими та більш ефективними, ніж державні підприємства, чималою виявилася й роль об’єднань, зокрема Ліги оборонних підприємств», — відзначив представник РНБОУ.

Поделиться публикацией