НАГЛЯДОВА РАДА ДК «УКРОБОРОНПРОМ» СХВАЛИЛА ПРОВЕДЕНИЙ АУДИТ ФІНАНСОВОЇ ЗВІТНОСТІ ЗА 2017 РІК

31 січня Наглядова рада «Укроборонпрому» після багатогодинного засідання на якому були присутні всі призначені члени ради, Генеральний директор та його заступники, приняла ключові рішення щодо діяльності Концерну. Про це на своєму сайті повідомляє ДК «Укроборонпром».

Під час засідання була заслухана доповідь керівництва щодо діяльності, розглянуті стратегічні напрямки розвитку Концерну, процедура корпоратизації підприємств-учасників, проведення міжнародного аудиту, система ефективних антикорупційних заходів, створення дорадчого органу та інші питання.

Наглядова рада підтримала стратегічні напрямки розвитку «Укроборонпрому». Після того, як Кабінетом Міністрів України буде прийнято стратегію розвитку промисловості України, цей документ буде скоригований та має стати детальною «дорожньою картою» для кожного підприємства. Напрямки охоплюють розвиток виробничих потужностей, освоєння нового виробництва, оптимізацію витрат та інші заходи у відповідності до сучасних бізнес-моделей. Окрім того, Наглядовою радою був затверджений фінансовий план «Укроборонпрому» на поточний рік.

Наглядовою радою були погоджені заходи з корпоратизації підприємств «Укроборонпрому» – перетворення державних підприємств на публічні акціонерні товариства, 100% акцій яких буде належати державі. Для цього вже розробляються відповідні законопроекти, які надаються на розгляд Верховній Раді України.

Саме корпоратизація дозволяє здійснити перехід до сучасних західних систем управління підприємствами. Ця реорганізація відкриває дорогу українським та іноземним партнерам, які отримають чіткі загальновизнані у світі правила інвестування. Це дозволить наростити виробництво, модернізувати устаткування, масштабувати наукову діяльність, розпочати нові перспективні проекти. Необхідно зазначити, що такі світові гіганти, як Boeing, Airbus та Lockheed Martin та інші, є саме акціонерними товариствами.

Наглядова рада також ознайомилась з багатоступіневою системою заходів щодо протидії корупції, яка зараз впроваджена в «Укроборонпромі». Та затвердила запровадити додаткові запобіжники проявів корупції в системі Концерну.

«Укроборонпром» – робить величезну антикорупційну роботу. Про ці результати необхідно інформувати суспільство. Необхідно розширити співпрацю з правоохоронними органами, журналістами і громадськими організаціями», – заявив Голова Наглядової ради, ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» Михайло Згуровський.

Наглядова рада схвалила проведений аудит фінансової звітності за 2017 рік та початок проведення міжнародного незалежного аудиту, операційного, технологічного, фінансового, юридичного огляду та діагностики (дьюділідженс) діяльності «Укроборонпрому» та його учасників.

«Такий аудит державного промислово-виробничого об’єднання буде проведено вперше в історії України. І для нас є важливим той факт, що на відкритих конкурентних засадах для виконання цього завдання буде залучена провідна консалтингова компанія, або навіть консорціум компаній, світового рівня», – заявив очільник ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

Окремим питанням засідання став розгляд можливості створення дорадчого органу при Наглядовій раді, необхідність появи якого була проаналізована та запропонована членами ради. Задачею цього дорадчого органу стане аналіз та обговорення ключових питань діяльності оборонно-промислового комплексу, а також максимальна організація відкритого діалогу з громадськістю.

Поделиться публикацией