МІНІСТР ОБОРОНИ РФ ПОВІДОМИВ ПРО ФОРМУВАННЯ В БІЛОРУСІЇ ДВОХ СПІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНО-БОЙОВИХ ЦЕНТРІВ

Робота створюваних на території Білорусії двох навчально-бойових центрів для підготовки фахівців Військово-повітряних сил і протиповітряної оборони була перевірена на спільному стратегічному навчанні «Захід-2021».

Про це повідомив портал «ВПК Новости», посилаючись на повідомлення міністра оборони РФ Сергій Шойгу.

«В ході навчання перевірили функціонування створюваних на території Білорусії двох навчально-бойових центрів підготовки фахівців Військово-повітряних сил і ППО, а також організацію бойового чергування в Єдиній регіональній системі ППО Російської Федерації і Республіки Білорусь», — сказав Шойгу.

За словами міністра, «досвід, набутий російськими і білоруськими екіпажами винищувачів, буде врахований у подальшій роботі з охорони повітряних кордонів Союзної держави».

Раніше повідомлялося, що на території Білорусії буде функціонувати один навчальний центр для спільної підготовки військових фахівців.

5 березня військове відомство РФ повідомило, що міністри оборони Росії і Білорусії Сергій Шойгу і Віктор Хренін домовилися про створення трьох навчальних центрів для спільної підготовки військовослужбовців, один і центрів буде базуватися в Білорусії.

Ці центри будуть дислоковані в Нижегородської і Калінінградської областях Росії, а також в Гродненській області Білорусі, говорилося в повідомленні Міноборони РФ.

Поделиться публикацией