МІНОБОРОНИ ТА МІНВЕТЕРАНІВ СТВОРЯТЬ СПІЛЬНИЙ ПРОЕКТНИЙ ОФІС

Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України та Міністерство оборони України мають намір створити спільний проектний офіс.

Про це 6 вересня написала міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда на своїй сторінці у Facebook.

“Створюємо спільний проектний офіс, розподіляємо відповідальність за напрямами і працюємо”, – написала вона.

Зокрема, міністр повідомила, що після зустрічі з міністром оборони Андрієм Загороднюком відомства вийшли на оптимальну модель взаємодії.

“Перше і головне, напрям роботи з ветеранами – спільна відповідальність Міноборони та Мінветеранів, і починається він з військкомату, а закінчується церемоніалом. Це той самий натовський стандарт, до якого ми йшли останнім часом. На практиці це означатиме, що ми здійснюватимемо обмін інформацією, спільно працюватимемо з депутатським корпусом, буде розроблено єдиний стандарт надання медичних послуг та психологічної підтримки”, – додала Коляда.

Вона наголосила, що у Мінветеранів і Міноборони єдине розуміння суті державних ветеранських політик як складовій національної безпеки.

Між міністерствами також досягнуто домовленості працювати над тим, щоб військові госпіталі, спортивні та реабілітаційні об’єкти де-факто та де-юре були відкритими для ветеранів.

Серед іншого глави відомств говорили про поширення проекту “Ветеранський простір” у регіонах на базі будинків офіцерів, які перебувають на балансі Міноборони.

“Усе це не буде одразу – дайте нам час. Але принципової домовленості досягнуто. Незважаючи на постійні (заяви, – ред.) “це неможливо”, – заявила Коляда.

Поделиться публикацией