МІНОБОРОНИ США УКЛАЛО УГОДУ НА ВИРОБНИЦТВО І МОДЕРНІЗАЦІЮ КРИЛАТИХ РАКЕТ TOMAHAWK

Міністерство оборони США уклало з компанією Raytheon контракт вартістю 641,3 млн доларів на виробництво і модернізацію крилатих ракет Tomahawk.

Про це 6 квітня ц.р. повідомив портал Ukrainian Military Pages.

Передбачається витрати $147,9 млн на виробництво 90 нових ракет Tomahawk Block V, решту на модернізацію ракет попереднього покоління Block IV. Відомостей про нову модифікацію Block V майже немає, відомо лише, що вона мають покращену навігацію та зв’язок.

 

Block IV від попередніх серій відрізняється можливістю супроводження цілі в режимі реального часу і перенацілювання вже після пуску, а також більш економним двигуном, що забезпечує дальність польоту до 1850 км. Крім того, «четверте покоління», на відміну від попередників, має потужнішу бойову частину (осколково-фугасну), що важить 454 кг.

 

Комбінована система наведення включає інерційне навігаційне обладнання коректоване сигналами GPS, оглядово-порівняльну кореляційну систему наведення за картою (працює на середній ділянці траєкторії) і цифрову кореляційну систему наведення за зображенням місцевості (працює на кінцевій ділянці траєкторії).

 

На сьогодні випущено понад 4 тисяч ракет Tomahawk різних модифікацій.

 

 

Поделиться публикацией