МІНОБОРОНИ РФ ВИТРАТИТЬ 20 МІЛЬЯРДІВ НА АВТОМАТИЗАЦІЮ АРМІЇ

Завершення в Росії закупівель мобільних автоматизованих систем управління військами планується на кінець 2020 року. 32 комплекти «Акація-М» обійдуться Міноборони в суму понад 20 млрд рублів.

Автоматизація управління військами, мобільне виконання

Міністерство оборони Росії оголосило тендери на закупівлю мобільних автоматизованих систем управління військами «Акація-М».

Про це 26 грудня ц.р. повідомило інформаційне агентство «Інтерфакс».

Повідомляється, що сумарний обсяг закупівель складе 20,13 млрд руб. Ця сума буде витрачена на придбання 32 комплектів мобільних автоматизованих систем управління військами.

За даними «Інтерфаксу», в Міноборони планують завершити закупівлю до кінця листопада 2020 р

Єдиний комплекс управління і моніторингу

Як раніше повідомляв портал Russia Today, впровадження автоматизованої системи управління військами дозволить скоротити цикл бойового управління, спростити трудомістку роботу зі збору, обробці, відображенню і обміну інформацією. За рахунок цього скоротиться термін виконання бойових завдань і прийняття рішень на поле бою.

Закупівля 32 комплексів «Акація-М» обійдеться МО РФ в 20,13 млрд руб.

Мобільний комплекс управління військами «Акація-М» забезпечує контроль над виконанням команд, а також над передачею інформації про дії противника і обміні даними між командним пунктом і штабом. Мобільні комплекси також включають засоби для автоматизованого управління силами авіації і ППО.

Як пояснили «Інтерфаксу» в концерні «Сістемпром» (входить в холдинг «Роселектроніка», система «Акація-М» може комплектуватися різними компонентами залежно від цілей застосування. Модифікації комплексу можуть застосовуватися на різних рівнях управління військами — від окремих підрозділів до всіх збройних сил держави, забезпечуючи оперативне розгортання, підготовку до ведення операцій і вирішення будь-яких інших бойових завдань.

Поделиться публикацией