МІНОБОРОНИ ПРИЙНЯЛО НА ОЗБРОЄННЯ ТРЕНАЖЕР ДЛЯ ГЕЛІКОПТЕРІВ ВИРОБНИЦТВА «МОТОР СІЧ»

Міністерство оборони України прийняло на озброєння новий наземний тренажер для гелікоптерів Мі-8МСБ-В, виготовлений АТ «Мотор Січ». Акт завершення державних випробувань комплексу було підписано 7 червня, а вже 18 числа Міністр Оборони підписав наказ про прийняття його на озброєння.

Всебічна перевірка тренажера здійснювалася спеціальною комісією протягом декількох тижнів. Була перевірена ідентичність роботи симулятора в показаннях приладів і управлінні, під час різних режимів польоту. Перевіряючі відзначили високу якість виготовлення комплексу і максимально наближене до реальності зображення в його кабіні. Передає Національний Промисловий Портал, з посиланням на сайт В’ячеслава Богуслаєва.

Новинка дозволяє не просто навчити пілотів базовим навичкам польоту на Мі-8МСБ-В, але й дозволяє програмувати різні позаштатні ситуації. Льотчики зможуть практикувати зліт чи посадку на палубу корабля або нафтової платформи, симулювати використання різних підвісок, в тому числі з озброєнням. Це дозволить в безпечних умовах та без амортизації техніки досконально освоїти найскладніші фігури пілотажу, різні нетипові елементи польоту і відпрацювати навички застосування машини в бою.

Голова перевірочної комісії, начальник льотно-методичної служби армійської авіації ЗСУ Володимир Миколайович Колотило зазначив:

«Мі-8МСБ є у всіх льотних частинах Збройних Сил України, прекрасно себе зарекомендували. Раніше пілоти освоювали їх «вживу», але зовсім скоро ця практика залишиться в минулому. В кінці червня відбудеться спільна нарада, де буде складено графік тренажної підготовки екіпажів військових частин. Упевнений, ця співпраця буде плідною. Варто зазначити, що даний тренажер не єдина новинка, яку фахівці «Мотор Січ» приготували для українських вертолітників. Так, на серпень заплановано здати держ. випробування для бойового вертольота Мі-24 ПУ1, а до кінця року очікується виготовлення новітнього тренажера для Мі-17, здатного виконувати льотну перевірку екіпажу.виконувати льотну перевірку екіпажу».

 

Поделиться публикацией