МІНОБОРОНИ ПЛАНУЄ ПОСТАВИТИ НА ОЗБРОЄННЯ 3 ДИВІЗІОНИ «НЕПТУНІВ»

На державному підприємстві “НВО “Павлоградський хімічний завод” найближчим часом планують запустити масштабне виробництво компонентів для вітчизняних крилатих ракет Р-360 протикорабельного комплексу “Нептун”. За словами директора Леоніда Шимана заплановано постачання ракет для трьох дивізіонів РК-360МЦ “Нептун”.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defence Express.

Я думаю, що у найближчі тижні ми почнемо заново виробляти ракетні комплекси для потреб Міністерства оборони… Це стосується й “Нептуна”, тому що дано доручення поставити три дивізіони на бойове чергування”, – заявив Леонід Шиман

За попередніми даними, до складу дивізіону берегового протикорабельного комплексу “Нептун” входить 6 пускових установок УСПУ-360 з 24 крилатими ракетами, та відповідна кількість транспортно-заряджальних (ТЗМ-360) й транспортних машин (ТМ-360). Загалом, один дивізіон озброєний 72 крилатими ракетами Р-360 (по 4 ПКР на кожній з 6 машин – УСПУ-360, ТЗМ-360 та ТМ-360). Отже, заплановано виробництво шонайменше 216 ракет для берегової версії комплексу.

Нагадаємо, на цей час наземний варіант ракетного комплексу “Нептун” проходить Державні випробовування з практичними пусками ракет по морськім мішеням. За попереднім планом, вони мають бути завершені у другому кварталі цього року.

Поделиться публикацией