МІНЕКОНОМІКИ ПРОСИТЬ КАБМІН НА ПРОВЕДЕННЯ ОГЛЯДУ ОПК

Мінекономіки просить Кабмін виділити кошти з фонду боротьби з коронавірусом на проведення огляду оборонно-промислового комплексу

На початку травня Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства звернулося до Кабінету міністрів з проханням виділити 18 млн грн на науково-методичний огляд оборонно-промислового комплексу.

Про це 15 червня ц.р. повідомив портал Liga,net , посилаючись на проєкт StateWatch з посиланням на текст листа Мінекономіки до Кабміну.

У Мінекономіки таке прохання аргументували тим, що за бюджетною програмою, яка передбачає науково-методичне забезпечення проведення огляду ОПК, було зменшено витрати в повному обсязі (18 млн грн), тому існує потреба відновлення їх в повному обсязі.

Йдеться про програму «Дослідження, прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням, підготовка наукових кадрів та фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури у сфері економічного розвитку».

При цьому Порядок використання коштів фонду боротьби з коронавірусів передбачає можливість відновлення видатків за бюджетними програмами, фінансування яких було скорочено у зв’язку зі створенням фонду.

У листі також йдеться про те, що відсутність фінансування зазначеної програми призведе до зриву ряду робіт по виконанню державних цільових програм і завдань, серед яких проведення огляду ОПК, створення інформаційних і телекомунікаційних систем для потреб сектора безпеки і оборони.

У Мінекономіки зазначають, що стан ОПК — одне з найважливіших пріоритетів держави з огляду на те, що він є одним з джерел надходження в державну казну фінансових коштів від поставок високотехнологічної продукції на світовий ринок.

Поделиться публикацией