МІЖНАРОДНІ СТРУКТУРИ І ВЕЛИКІ КРАЇНИ ЗА ПЕВНИХ УМОВ МОЖУТЬ ДОПОМОГТИ УКРАЇНІ — ЕКСПЕРТ

Міжнародні структури і великі країни за певних умов можуть допомогти Україні, якщо Росія розпочне широкомасштабний наступ. Зокрема, коли побачать, що Україна чинить великий опір агресору. Таку думку 24 каналу висловив військовий експерт Ігор Лосєв 2 жовтня ц.р.

“Загроза широкомасштабного наступу Росії є реальною практично щодня. Російська армія на наших кордонах перебуває у стані повної бойової готовності. І коли їй Путін скаже – почне наступ в глибину України. Тому треба готуватися до оборони самим. Якщо міжнародні структури хочуть нам допомогти, то спочатку подивляться, як поводить себе Україна. Якщо побачать, що волі до спротиву немає, ніхто і пальцем не поворухне”, – наголосив він.

Також І. Лосєв зазначив, що втручання НАТО у військовий конфлікт між Україною і Росією малоймовірне. Хоча в різних міжнародних організаціях бувають несподівані рішення. Міжнародні союзи діють, виходячи з конкретної ситуації, а не згідно зі статутом.

«НАТО – доволі бюрократична організація і, перш ніж щось зробити, вони довго радитимуться. За статутом, НАТО має певні обов’язки лише перед своїми членами. А Україна не входить до Альянсу. Але бувають форс-мажори. Стан крайньої необхідності»,
– додав експерт.

 

Поделиться публикацией