МОУ ОТРИМАЄ ФІНАНСУВАННЯ РОЗВИТКУ РАКЕТНОГО ОЗБРОЄННЯ, ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИХ СИЛ ТА НОВИХ НАУКОВИХ ТА ДОСЛІДНО-КОНСТРУКТОРСЬКИХ РОБІТ

Міноборони отримає фінансування розвитку ракетного озброєння, Військово-Морських Сил та нових наукових та дослідно-конструкторських робіт у сфері високих технологій.

Про це 21 вересня ц.р. повідомили в прес-центрі Міністерства оборони України.

Для потреб ВМС буде продовжено програму будівництва корветів та забезпечення постачання протикорабельного ракетного комплексу «Нептун».

Також буде активізовано роботу над розробленням ракетного комплексу корабельного базування, крім того, продовжиться модернізація фрегата «Гетьман Сагайдачний».

У 2022 році Міністерство оборони отримає можливість вести роботу над створенням вітчизняного ракетного щита.

Передусім йдеться про відновлення роботи над оперативно-тактичним комплексом «Сапсан».

На початок наступного року планується завершити роботу над створенням високоточної ракети «Вільха» з покращеними характеристиками для модернізованих систем залпового вогню «Смерч».

Планується прийняття на озброєння нового реактивного снаряда «Тайфун-1» до реактивної системи залпового вогню «Верба».

Також планується доробити реактивну систему залпового вогню проєкту «Буревій» з використанням боєприпасу «Тайфун-2».

Серед іншого буде збільшено фінансування наукових та дослідно-конструкторських розробок у сфері високих технологій, до яких будуть залучені науково-технічні центри Національної академії наук України та підприємства Державного космічного агентства України.

У Міноборони зазначено, що це тільки частина багатьох практичних кроків зі зміцнення обороноздатності нашої країни, реалізувати які дозволить ініціатива Президента України про збільшення оборонного бюджету-2022.

 

Поделиться публикацией