МОУ ОГОЛОСИЛО ПРО ЗАПРОВАДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ПІДХОДІВ У РОЗРОБЦІ НОВОГО ОЗБРОЄННЯ

Міністерство оборони України оголосило про запровадження сучасних підходів у розробці нового озброєння, замість дослідно-конструкторських робіт, які тривають багато років і коштують мільйони гривень.

Про це 7 жовтня ц.р. повідомив портал АрміяInform.

Таку інформацію під час брифінгу керівництва оборонного відомства щодо перспектив та можливостей цифрової трансформації, впровадження інноваційних технологій у сфері оборони заявив генеральний директор Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міноборони Сергій Максимов.

«Перші пів року існування Директорат політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки зосередили перш за все на зміні правил гри. Замість дослідно-конструкторських робіт, які тривають багато років і коштують бюджету мільйони гривень, ми запроваджуємо сучасну парадигму «research and development», тобто на короткий цикл дослідження, що супроводжується швидким втіленням та ефективними польовими випробуваннями. Замість розробки системи управління з нуля з багаторазовим дублюванням одних і тих самих етапів – швидке нарощування функціональності та випуск нових версій базових розробок. Введення системи максимальної уніфікації та стандартизації, що передбачає максимальні можливості заміни функціональних блоків та їх універсальність у використанні», — йдеться в повідомлені.

Поделиться публикацией