«МОТОР СІЧ» ЗУПИНЯЄ РОБОТУ ЧЕРЕЗ ВІДСУТНІСТЬ ЗАМОВЛЕНЬ — ЗМІ

Робота ПАТ «Мотор Січ» припиняється, а співробітники відправляються «у простій». Про це 12 листопада повідомив 112.ua з посиланням на міські ЗМІ Запоріжжя, які, в свою чергу, посилаються на працівників підприємства. За їх словами, вони вже ознайомилися з відповідним наказом свого керівництва, яке пояснює своє рішення епідеміологічною ситуацією.

Як нагадав «24 канал», в даний час фактично керує «Мотор Січчю» почесний президент В’ячеслав Богуслаєв, хоча такої посади в штатному розписі немає. Він з 90-х років керував підприємством, а після приватизації і до продажу контрольного пакета китайським інвесторам в 2016 р був його власником.

ПАТ «Мотор Січ» досі офіційно керують топ-менеджери, які були призначені наприкінці 2015 року Богуслаєвим, перш ніж укладати угоду з китайцями. Оскільки акції ПАТ «Мотор Січ» арештовані судом з політично мотивованого кримінального розслідування, підприємство три роки не проводить збори акціонерів, а це, в свою чергу, не дозволяє власникам акцій призначити новий менеджмент і переобрати органи управління АТ.

Експерти пов’язують зупинку виробництва на «Мотор Січі» і скорочення чисельності співробітників зі складним економічним становищем підприємства.

Російський ринок втрачений з 2014 р., а 2019 рік завершено з чистим збитком 532,72 млн грн., Перед цим перше півріччя 2019 року — «мінус» 426 млн грн., перший квартал 2020 року — «Мотор Січ» звітує про чистий збиток у розмірі 219 млн грн.

Через погіршення ситуації завод тільки за 2 останні роки покинули понад 4,5 тисячі співробітників, а в цілому за час нестабільності було втрачено близько 8 тис. співробітників.

Суди розглядають справи про розтрати і розкрадання керівників АТ «Мотор Січ» на суму близько 0,5 мільярда гривень. Нещодавно правоохоронці розкрили крадіжку з заводу авіаційного двигуна, який один з керівників підприємства намагався збути у себе в гаражі.

Поделиться публикацией