“МОТОР СІЧ” ЗАВЕРШИТЬ СЕРТИФІКАЦІЮ ГЕЛІКОПТЕРА “НАДІЯ” У 2018 РОЦІ

ПАТ “Мотор Січ” (Запоріжжя) планує в 2018 році завершити сертифікацію нового легкого цивільного гелікоптера МСБ-2 “Надія” дальністю польоту 1 тис. кілометрів.

Про це повідомив Національний Промисловий Портал з посиланням на ЦТС.

У першій половині 2018 року планується завершити розпочату в минулому році сертифікацію нового МСБ-2 “Надія”.

За інформацією з джерел, гелікоптер планується сертифікувати, в першу чергу, в Державіаслужбі України.

На сьогоднішній день вже зібрано і піднято в повітря дослідний зразок МСБ-2 “Надія”. Серійне виробництво нової машини, згідно з попередніми планами, може бути розгорнуто вже в 2018 році.

На данний момент “Мотор Січ” активно співпрацює з потенційними замовниками нової повітряної машини.

“МСБ-2 “Надія” – це цивільна версія легкого гелікоптера  на 7 пасажирів дальністю польоту 1 тис. кілометрів. Вертоліт оснащений турбовальним газотурбінним двигуном четвертого покоління МС-450 потужністю 450 к.с. Також можлива модифікація машини для потреб силових структур, включаючи ДСНС та санітарну авіацію.

ПАТ “Мотор Січ” – один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію в більш ніж 100 країн світу. У 2012 році в Запоріжжі створено вертолітне КБ “Мотор Січ”.

У 2015 році ПАТ “Мотор Січ” розпочало поставки Збройним силам України і силовим структурам в рамках держоборонзамовлення (ДОЗ) модернізованих багатоцільових Мі-8МСБ та Мі-2МСБ.

Поделиться публикацией