«МОТОР СІЧ» ВИРІШИЛО З 30 БЕРЕЗНЯ ВВЕСТИ ТОТАЛЬНИЙ КАРАНТИН ДО 10 КВІТНЯ

Загострилися проблеми не лише на державних підприємствах. Керівництво приватного підприємства, яке зокрема виконує ремонт авіаційних двигунів для українських ЗСУ, «Мотор Січі», вирішило з 30 березня ввести тотальний карантин до 10 квітня, зберігаючи 2/3 від встановленого окладу.

 

Про це в матеріалі «Противірусна оборона» для газети «День» написав керівник проєкту #Fly999 Андрій Муравський.

Втім, скорочувати витрати і персонал у Запоріжжі почали ще восени. Тоді вирішили скоротити участь у виставках і рекламних кампаніях, менше співробітників відправляти у відрядження і виключити необов’язкове навчання і підвищення кваліфікації в інших організаціях, скоротити витрати на соціальну сферу тощо. Це все пов’язано з низкою проблем, з якими підприємство зіткнулося за останні роки Так, уже три роки розглядає можливість сконцентрувати акції в одних руках Антимонопольний комітет України», — йдеться в матеріалі.

 

До того ж А. Муравський зазначив, що велику частину акцій раніше купили громадяни Китаю, при чому вони скуповували акції маленькими пакетами, щоб не звертатися до АМКУ відразу. Хоч з самого початку планувалося, що зрештою  контрольний пакет отримає Xinwei Group. Через неможливість реально контролювати актив та здійснювати важливі операції китайська компанія опинилася у важкому фінансовому стані. «Мотор Січ» втратила чималу частину традиційних ринків, але продовжує роботу і боротьбу.

Поделиться публикацией