МОРСЬКА ПІХОТА США ПРОВОДИТЬ РАДИКАЛЬНЕ ПЕРЕТВОРЕННЯ

Морська піхота США проводить своє найбільш радикальне перетворення за останні десятиліття, зміщуючи акцент з боротьби проти повстанців на Близькому Сході на розвиток можливостей швидкого перекидання сил з острова на острів в західній частині Тихого океану для стримування китайського флоту.

Про це 26 березня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на статтю Майкла Р. Гордона (Michael R. Gordon) для газети «The Wall Street Journal».

Десятирічний план реорганізації цього роду сил, який повинен бути оприлюднений в найближчі дні, випливає з багаторічного секретного моделювання Сполученими Штатами військових сценаріїв, яке показало, що ракетні і військово-морські сили Китаю підривають американські військові переваги в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

«Китай з точки зору військового потенціалу є основною загрозою», — заявив в інтерв’ю газеті комендант (командувач) морської піхоти США генерал Девід Бергер. «Якби ми нічого не зробили, нас би вже обійшли».

За словами генерала, щоб відтворити морську піхоту в ролі «експедиційних сил» при діючих бюджетних обмеженнях, планується позбавитися від всіх танків, скоротити кількість літаків і загальну чисельність з 189 тисяч до 170 тисяч військовослужбовців.

Поделиться публикацией