МОЖЛИВОСТІ БАЙДЕНА ЩОДО ДОПОМОГИ УКРАЇНІ СКОРОЧУЮТЬСЯ

Адміністрація Байдена і союзники по НАТО намагаються розробити довгострокові плани допомоги Києву, які можуть пережити політичні зміни в будь-якій країні.

Зважаючи на те, що адміністрації Байдена залишилося лише чотири місяці й мало надії на те, що Конгрес схвалить додаткове фінансування для України, незалежно від того, хто виграє президентські вибори, Білий дім обговорює, як найкраще допомогти Києву, зважаючи на обмеженість його інструментарію. Це включає потенційне зняття деяких обмежень на використання Україною певних західних видів озброєнь у відповідь на російські транскордонні атаки — таку можливість президент Джо Байден обговорить 13 вересня з прем’єром Британії Кіром Стармером, зазначають редактори газети The Wall Street Journal.

Помічники Байдена не мають ілюзій щодо того, що Україна зможе виграти війну до 20 січня, коли новий президент займе Білий дім, і мають помірковані очікування щодо того, чого, на їхню думку, Київ може досягти протягом наступних чотирьох місяців. Американські чиновники також заявили, що вони не підштовхують Україну до мирних переговорів і не намагаються диктувати плани ведення бойових дій.

Один з високопосадовців адміністрації додав, що мета полягає в тому, щоб «максимально покращити стратегічні позиції України до кінця терміну Байдена». Це завдання стало ще складнішим після того, як Росія оголосила про початок контрнаступу в Курській області.

Поделиться публикацией