МОДЕРНІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ ВИНИЩУВАЧІВ СУ-27 ДОЗВОЛИТЬ ПРОТИСТОЯТИ БІЛЬШ СУЧАСНИМ ЛІТАКАМ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ — ЕКСПЕРТ

Модернізація українських винищувачів Су-27 дозволить протистояти більш сучасним літакам Російської Федерації. Таку думку висловив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, підводячи підсумки переозброєння 2017 року та говорячи про пріоритетні напрямки у цій сфері в 2018 році.

«Ми починаємо модернізацію винищувачів Су-27 за другою версією. Дальність ураження наших літаків на початку конфлікту на Донбасі не відповідала сучасним вимогам. З наступного року ми починаємо робити модернізацію за рахунок встановлення нових радіолокаційних станцій і засобів враження на літаки типу Су-27, що фактично зрівняє наші можливості з літаками РФ, розробленими у більш сучасний період часу», — зазначив експерт.

За його словами, нині починається робота над створенням нових, а також над модернізацією існуючого парку зенітно-ракетних комплексів. Цей проект реалізується двома різними компаніями, а саме ДККБ «Луч» та ДКБ «Південне». Ці проекти мають суттєво посилити протиповітряну складову ЗСУ, а також збільшити участь українських підприємств в створенні нових зразків ЗРК. Ці рішення спираються на надбання, які були здійснені Павлоградським хімічним заводом, що виготовляє тверде паливо, яке використовується на комплексі «Вільха».

Якщо зв’язок це основа управління військами, то автоматизація допомагає покращити ефективність бойового управління. Зараз 60% часу командир використовує для підготовки бойових наказів, оцінки ситуації, планування і так далі. Протягом наступних двох років планується створити єдину автоматизовану систему управління (ЕАСУ) оперативного рівня, а також почати розробки системи тактичного рівня, що повинно скоротити цикл бойового управління. Для пришвидшення цього процесу в Генеральному штабі ЗСУ створено Управління автоматизації, відповідальність за реалізацію проектів покладена на одного з заступників начальника Генерального штабу ЗСУ, що свідчить про розуміння керівництвом Міністерства оборони та Генерального штабу важливості цього процесу. Покращивши управління ми створюємо основу для того, щоб переграти росіян на полі бою, оскільки сьогодні не великий перемагає слабкого, а швидкий перемагає повільного, — додав С.Згурець.

Поделиться публикацией