МОДЕРНІЗАЦІЯ КЕРОВАНОГО АРТИЛЕРІЙСЬКОГО СНАРЯДУ «КВІТНИК» — ЗНАЧНИЙ КРОК ВПЕРЕД — ЕКСПЕРТ

Керований артилерійський снаряд «Квітник» було модернізовано — наші підприємства змінили головку самонаведення, а також було збільшено боєздатність цього снаряду, і це дійсно дає можливість нашим розробникам говорити, що вони зробили крок вперед. Про це під час прес-конференції в ІА «Главком» 26 жовтня заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

За його словами, користь в тому, що таким боєприпасам можна знищувати ціль з 1-2 пострілів. Він додав, що «Квітник» можна назвати високоточним снарядом, але Збройним силам з ним доведеться «трошки почекати, тому що потрібно провести цикл випробувань».

С.Згурець зазначив, що на виставці «Зброя та безпека», що проходила 12-13 жовтня ц.р. у Києві було помітно, що на сьогоднішній день сформувалися два головні кластери, які займаються розробкою ракетного так артилерійського озброєння.

Він пояснив: усе те, що виділяється в державі на створення нового озброєння або на модернізацію ОВТ, йде в форматі державного оборонного замовлення; на цьому етапі це державне замовлення складає близько 6 мільярдів гривень; також виділяються кошти на ремонт озброєння. Експерт додав, що впродовж двох останніх років були ухвалені усі концептуальні документи, які визначають напрямки трансформації, переозброєння і створення нового обороно-промислового комплексу, зокрема, Державна програма розвитку Збройних сил до 2020 року, Державна програма розвитку обороно-промислового комплексу до 2021 року, Держпрограма створення боєприпасів до 2021 року, був ухвалений Стратегічний оборонний бюлетень, який передбачає основні риси оборонної реформи.

Поделиться публикацией
-->