«МИ НАМАГАЄМОСЯ ВПЕРШЕ НАВ’ЯЗАТИ РОСІЇ НАШУ ВІЙНУ»: ВІЙСЬКОВИЙ ЕКСПЕРТ ПРО ПЕРСПЕКТИВИ КОНТРНАСТУПУ ЗСУ

Нині між генеральними штабами РФ та України відбувається «велика тактична гра» і поки що наші військові у ній перемагають. Якщо Росія не спроможеться перетягнути наші підрозділи на схід та почати наступ на півдні у наступний тиждень, то ЗСУ перейдуть у контрнаступ.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телемарафону новин.

«Тут іде гра двох генштабів. Ми намагаємося вперше нав’язати Росії нашу війну. І потрохи це вдається. Ми змусили росіян, при повній відсутності резервів у них, зробити наймасштабніше перегрупування військ з часу відступу від Києва. Вони здійснили перетікання військ на південь України. Російський генштаб розпочав імітацію масованого наступу на сході, щоб змусити передислокувати туди наші підрозділи. Поки що ми їх переграємо і якщо вони до кінця тижня не почнуть наступати на херсонському та криворізькому напрямку, ми почнемо планомірно знищувати їх на півдні», — заявив Жданов.

Експерт зазначив, що важливим аспектом у потенційному контрнаступі ЗСУ на Херсонщині є тактика позбавлення окупантів можливості швидко відступати та перекидати через Дніпро нові підрозділи і зброю. Зокрема, йдеться про влучні ракетні удари по Антонівському та Дар’ївському мостах.

Поделиться публикацией