МИ ГОТОВІ ВНОСИТИ ЗМІНИ ДО ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНЕ ПАРТНЕРСТВО, АБИ ЗАЛУЧИТИ МАСШТАБНІ ІНВЕСТИЦІЇ – ВІКТОР ГАЛАСЮК

Державно-приватне партнерство – один із дієвих механізмів розвитку економіки. Зокрема, для залучення інвестицій в українську економіку. Про це у коментарі інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» заявив голова парламентського Комітету з питань промисловості та підприємницької діяльності Віктор Галасюк.

«Взагалі в українську інфраструктуру треба залучити мільярди доларів інвестицій. Без державно-приватного партнерства зробити це неможливо. Тому це стратегічний напрям. І ми готові вносити зміни до законодавство про ДПП, аби залучити масштабні інвестиції у інфраструктуру, відбудову доріг тощо. Необхідно провести корпоратизацію Укрзалізниці та інших великих держпідприємств. Саме корпоратизацію, а не приватизацію, аби їх не втратити», — наголосив він.

На думку співрозмовника агентства, корпоратизація буде корисною і для державних підприємств оборонно-промислового комплексу. «Йдеться про Південмаш, Антонов тощо. Там треба робити корпоратизацію – продавати 10-20% акційного пакету, залучати міжнародних партнерів, які відкриють нам вихід на нові ринки, додаткові нові технології, шлях до розвитку. Одночасно, це буде краща боротьба із корупцією та економічний розвиток», — зазначив Віктор Галасюк.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией