МЕДВЕДЧУК РОЗКРИВ ОДИН З КРЕМЛІВСЬКИХ СЦЕНАРІЇВ ЗАХОПЛЕННЯ УКРАЇНИ ПІСЛЯ ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ

Віктор Медведчук розкрив один з кремлівських сценаріїв захоплення України після президентських виборів.

Зокрема, кум очільника Кремля Володимира Путіна вважає, що в Україні після виборів опозиція зможе спрацювати за «венесуельським сценарієм» і сподівається на «розуміння Росії» у цьому питанні.

«Опозиційні сили» можуть не визнати підсумки президентських виборів в Україні, заявив кум Путіна, нещодавно звинувачений Генеральною прокуратурою України у державній зраді Віктор Медведчук в ефірі російського «Першого каналу».

«… Буде робитися усе — фальсифікації, підкуп виборців. Велика кількість кандидатів — це теж одна з великих фальсифікацій. Зокрема, представники всіх кандидатів у виборчих комісіях. Їхня квота і відкриє влади зелену вулицю для масових фальсифікацій 31 березня, а потім і в другому турі», — заявив Медведчук.

Також він заявив, що вибори, швидше за все, не будуть визнані опозицією, однак тут все залежить також від у першу чергу Росії — чи готова вона буде підтримати в Україні «венесуельський сценарій».

«… Тут залежить не тільки від нашого визнання, але залежить від визнання міжнародної громадськості. Важливо, щоб в інших країнах, у тому числі в Росії… розуміли суть і зміст того, що зараз відбувається в Україні — будь-якою ціною захопити владу», — заявив він.

6 лютого 2019 р. Генеральна прокуратура України внесла до ЄРДР відомості про вчинення Медведчуком державної зради. В його діях вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 1 ст. 110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада).

Матеріали кримінальних проваджень будуть передані в Службу безпеки України за підслідністю.

Зазначимо, що Віктор Медведчук заявив про плани створити на сході України автономний регіон «Донбас» в рамках плану мирного врегулювання ситуації в регіоні. За його словами, цей план передбачає створення на Донбасі органів державного управління, такі як парламент, уряд та інші органи».

Поделиться публикацией