НЕОБХІДНО СТВОРИТИ ОРГАН, ВІДПОВІДАЛЬНИЙ ЗА ОПК, – ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ ЛІГИ ОБОРОННИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ

В державі має існувати орган, відповідальний за функціонування оборонно-промислового комплексу, та реалізацію оборонно-промислової політики держави.

 

На цьому під час круглого столу в Раді національної безпеки і оборони України 14 лютого наголосив голова правління Ліги оборонних підприємств України Олег Висоцький.

 

За його словами, цього вимагає сучасна ситуація, коли 70% виконують приватні підприємства, і їх інтереси мають бути враховані. «Якщо врахувати субпідрядників, то приватних підприємств, які беруть участь у виконанні державного оборонного замовлення, ще більше», – зазначив Висоцький.

При цьому він висловив думку, що делегувати координацію ОПК Мінцістерству економічного розвитку і торгівлі можна, але це буде лише тимчасовим заходом. «Було б вагомим для усього ОПК, якщо б таке керівництво здійснював віце-премьер-міністр», — зазначив голова правління Ліги оборонних підприємств України.

Водночас він висловив думку, що на сьогодні дуже важливим було б посилити повноваження та можливості департаменту МЕРТ, який власне і займається питаннями нагляду і координації оборонної промисловості.

Також Олег Висоцький зазначив, що сьогодні існує ще одна важлива проблема, яку необхідно вирішити – за словами голови правління Ліги, це призов до лав Збройних сил працівників та фахівців підприємств, які виконують ДОЗ. «Ми розуміємо, що всі мають виконувати військовий обов’язок. Але коли вузькопрофільного фахівця забирають в рамках призову, підприємства ОПК стикаються з ситуацією, коли просто не можуть виконати держоборонзамовлення вчасно», – зазначив Олег Висоцький.

Поделиться публикацией